Изложба от цветя, посветена на Ирина, представя галерия Видима

„Цветя за Ирина” е изложбата в галерия „Видима Арт”, посветена на дългогодишния й управител  Ирина Колбасова. Идеята  да се изложат картини на цветя, които са част от базара на галерията, е на новия управител – синът на покойната Ирина Сава Христов. Както той сам определи това е жест на благодарност и признателност към основателя и дългогодишен  управител на галерията, защото тя остави в културното наследство на града една от най-големите колекции от картини в страната на известни български художници и фотографи. „На нея дължим множество незабравими срещи с писатели, режисьори, артисти. Нейното дело ще се оценява в бъдещето. А сега, като  поклон към нея, нарекохме изложбата „Цветя за Ирина”.

Тя включва творби на известни  художници и приятели на галерията – Александър Телалим, Ема Вертерова, Антон Антонов, Колю Табаков, Владимир Пенев, Лили Чаушева, Сашо Костов, Юри Ковачев.

Експозицията ще остане до 26 февруари, а на 27 февруари ще бъде открита първата за този сезон изложба живопис на художника Григор Велев.

Сподели: