Инес, Анна и Росен с награди от фестивала „Приятели на България”

Дванадесетгодишната Инес Метева се завърна с голямата награда „Гран- При” от Международния фестивал „Приятели на България”, който се проведе в началото на юли в Албена. Младата солистка на вокална формация „Upstream Voices” силно впечатли журито, чиито председател бе Хайгашод Агасян и неготи членове – Мари Агасян, Томи Йовчев, Антоанета Асенова. Възпитаничката на Ценка Горалова се състезава във втора възрастова група /10- 14г / в конкуренция с участници от Русия, Украйна, Кипър и България.

Тя плени публика и жури с прекрасно си изпълнение на песните „Пак съм у дома” на Кичка Бодурова и „Нас бьют, мъй летаем” из репертоара на Наргиз Закирова.

Петнадесетгодишната Анна Христова също бе отличена с първа награда – лауреат 1-ва степен в младежката трета група /15- 18 /. Чаровната изпълнителка спечели журито с емоционалното си представяне на песните „Аз знам” на Мариана Попова и „1944”  – популярен хит на Джамала от Евровизия.

С втора награда – лауреат 2-ра степен се завърна и 9-годишният Росен Метев в първа младша група. Макар да беше болен, младият певец участва в надпреварата с прекрасните песни „Доброта” и „Hit the road Jack” на Рей Чарлз.

Инес, Анна и Росен са от Габрово, но от няколко години се обучават в певческата школа на „Upstream Voices” в Севлиево.

 

Още по темата:

Сподели: