Йорданов Камджалов и музикална лаборатория за Човека на 9 декември в Габрово

Музикална лаборатория за Човека е създадена e на 16-ти октомври 2014 година в София от Йорданов Камджалов с диригент Мая Василева.

Концептуалната Вокална лаборатория цели да развива ценностите на международно признатата българска хорова традиция. Основната задача на Музикална Лаборатория за Човека е търсенето и копнежът към безкрайните и неподозирани възможности и перспективи пред творческия потенциал на самия човек.

През новия сезон предстои излизането на два диска с участието на съставите на Музикална лаборатория за Човека.

Музикална лаборатория за Човека – Хор – представлява широка гражданска селекция от личности с изявен музикален и вокален потенциал, обединени в стремежа си да изпълняват големи световни шедьоври, във функцията си на резидентен хор на симфоничния GENESIS ORCHESTRA.

Музикална лаборатория за Човека – Ансамбъл – представлява селекция от личности с изявен вокален, музикален и артистичен потенциал. Водещият импулс за създаването на този елитен вокален ансамбъл, е копнежът красивото, мощно и безпределно вътрешно акустическо пространство на Човека да бъде споделено и отразено във външното акустическо пространство. Репертоарът на Формацията обединява по иновативен начин стилове от Античността до ХХІ век, вплитайки импровизации и мотиви от българския фолклор.

Музикална лаборатория за Човека – България ПЕЕ – Формат, който обединява хора с различен опит, социална, възрастова и професионална принадлежност, отворен за всеки без изключение, в който отпадат граници между изпълнители и публика, участниците стават част от творческия процес. Провежда се редовно, всеки сезон, в различни градове на страната.

В студената зимна вечер на 9 декември 2019г. домът на културата „Емануил Манолов“ ще отвори врати, за да посрещне тържествения спектакъл ДИМИТЪР НЕНОВ „КОЛЕДА“ и да стопли сърцата на публиката с магията на класическата музика.

За да представят вдъхновението „Коледа“, на сцената ще излязат Йордан Камджалов – Артистичен директор и главен диригент, GENESIS ORCHESTRA, хорът на Музикална лаборатория за Човека с диригент Мая Василева и солисти Гиргина Гиргинова и Иво Йорданов.

Още по темата:

Сподели: