Награди за Kристина, Далия и Антония от Националния конкурс „С песен да възродим доброто“

Деветгодишната габровка Кристина Неделчева спечели първа награда, златен медал и диплом на Националния конкурс за забавни и популярни песни „С песен да възродим доброто“, който се проведе на 9 и 10 март в Казанлък. Солистка на вокална формация „Upstream Voices” се състезава в група с 27 деца. Малка, но с голям глас и талант възпитаничка на Ценка Горалова удиви журито с председател композиторът Хайгашод Агасян с брилянтно изпълнение на песните „Боянският майстор“ на Лили Иванова и „Аmazing Grace”. Връчвайки й наградата Агасян сподели: „Kристина Неделчева ни зарадва и впечатли с таланта и с емоционалното си представяне. Тя единодушно си извоюва максимални оценки от всички членове на журито и за да я отличим от останалите първи места, получава и специалната награда на Кмета на Община- Казанлък“. Заедно с дипломите Криси прибави и предметни награди – безжични слушалки и микрофон.

Далия Ковачева бе забелязана с успешното си участие във втора група. Тя се класира на  второ място и спечели сребърен медал, диплом и предметни награди. Младата габровска певица изпълни с много енергия, настроение и хъс популярната песен, емблема на Петя Буюклиева „Жена на всички времена“ и „ Evil like me“, известен мюзикълен хит.

В трета група участва четиринайсетгодишната Антония Пенева от Севлиево. Тя се завърна с трета награда, диплом и медал, след голямата конкуренция във възрастовата група до 19 години. Талантливата солистка на вокална формация „Upstream Voices” се представи с песните „ Звезден сън“ по музика и текст на композитора Валери Костов, из репертоара на Антония Маркова и „All by Myself” на Селин Дион.

Седмото издание на Националния конкурс “С песен да възродим доброто“ събра над 180 изпълнители и вокални състави от страната. Организатори на събитието са НЧ „Възродена искра- 2000“ и Община Казанлък, под патронажа на Кмета на града, г-жа Галина Стоянова.

 

 

Още по темата:

Сподели: