Награждават победителите в конкурса „Златна есен-плодовете на есента”

Творци от общо 102 школи за изкуства, клубове, читалища и училища от цялата страна се включиха в тазгодишния конкурс „Златна есен-плодовете на есента” Севлиево`2019. Това е и шестнадесетото подред издание на конкурса, който се организира от Община Севлиево, ЦПЛР – Детски комплекс „Йовко Йовков“, художествената галерия „Асен и Илия Пейкови“ и е с подкрепата на Националния дворец на децата и Министерство на образованието и науката.

В настоящето издание на конкурса взеха участие стотици деца от цялата страна на възраст между 6 и 18 години. В раздел „Приложно изкуство“ бяха разгледани близо 700 творби на млади таланти. В другия раздел – за написване на съчинение, есе или стихотворение – са постъпили 128 творби ученици.

Специално жури ще определи победителите в тазгодишния конкурс. Всички победители ще бъдат наградени по време на церемония на 1 ноември от 14:00 ч в Музея на съвременното изкуство. Именно там ще бъде представена и изложбата с най-добрите произведения на децата. Организаторите припомнят, че изпратените творби ще се съхраняват във фонд НК ”Златна есен” – Севлиево.

Още по темата:

Сподели: