Пепел от пеперуди представя Борислав Костов в Севлиево

Книгата на автора Борислав Костов, с люстрации на Виолета Белчева, ще бъде представена утре вечер, 26 юни от 17:30 часа в Градската библиотека в Севлиево.

Авторът е събрал в поетичния сборник нежност и красота, любов и еротика. Стиховете му са провокирани от реално съществуващи жени, чиято самоличност той пази в тайна. Всяка една творба е отделна история, в която се открояват творческа зрялост, житейска мъдрост, тъга, но в същото време и оптимизъм.

Борислав Костов е автор на четири книги с лирика, а последната – „Просто март, просто есен”, се появява през 2010 г. Стиховете в „Пеперуди от пепел” са събрани в три части. В първата са поместени избрани произведения от предишната му книга, а другите две са озаглавени „От Ада към Рая” и „Дежа Вю”.

Завършил е немската гимназия в Ловеч и висше образование в УНСС. Твори успешно в областта на поезията и прозата. Автор е на монографии, посветени на писателя-дисидент Георги Марков, поета Пеньо Пенев и футболната легенда Георги Аспарухов – Гунди. Носител е на награди от национални конкурси за Яворова поезия, любовна лирика, хумор и сатира.

Сподели: