Показват изложба, посветена на 125-годишнината от рождението на Дан Колов

На 7 декември от 16:00​ часа в Хаджистояновото училище ще бъде открита изложбата „Балканският лъв”, посветена на 125-годишнината от рождението на легендата в бойните изкуства Дан Колов. С нея колективът на музея се присъединява към поредицата от събития, отбелязващи годишнината.

Основна част от експозицията заемат постерите на Нено Николов – севлиевец, посветил се на каузата да изследва живота и спортната кариера на Дан Колов. Снимки, документи, статии от вестници, рекламни материали и книги – всичко това ще бъде показано по време на изложбата, която ще гостува и в други градове.

Нено Николов е и автор на две книги за Дан Колов (​„100 години Дан Колов – 1992 г.” и „Дан Колов – вечната легенда”), които ще бъдат достъпни за читателите по време на експозицията​.

Историческият музей ще покаже и ​някои оригинални снимки, както и други материали, свързани с живота и спортната кариера на Дан Колов.

Заповядайте заедно да отбележим годишнината от рождението на именития син на Севлиевския край, призовават организаторите.

 

 

 

Още по темата:

Сподели: