Световноизвестният диригент Йордан Камджалов ще гостува в Габрово

Критиците го наричат „най-перспективният млад диригент на XXI век“, „гений в света на музиката“, „българинът, който дирижира света“, „планетата Камджалов“… но всъщност той е дързък изследовател на новото и нестандартното. Мечтае да покаже на света как всички можем да бъдем обединени чрез изкуството, да излезем от своите черупки и да се разгърнем. Можем да накараме света да чувства, можем…

Музикалният гений Йордан Камджалов ще представи целодневното събитие „Да отключим светлината“, което ще се проведе на 10 декември, от 12:00 до 17:00 часа, в Художествена галерия „Христо Цокев“ в град Габрово.

Какво ще се случи?

12:00 часа
БЪЛГАРИЯ ПЕЕ – МУЗИКАЛНА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ВСИЧКИ
Формат без аналог, който обединява хора с различни опит, социална, възрастова и професионална принадлежност, отворен за всеки без ограничение, в който отпадат границите между изпълнители и публика и участниците стават част от самия творчески процес.

14:00 часа
СРЕЩА – РАЗГОВОР с Визионера Йордан Камджалов – ЗА търсенето и разгръщането на човешкия потенциал, за новите импулси в културното пространство, за пресечните точки на професионализма, опита и таланта… за всичко, което аудиторията иска да знае.
Срещите – разговори със световноизвестния диригент са неговият начин за комуникация, такива той е провеждал в Софийския университет, в Пловдивски, в университета в Хайделберг… скоро и в Габрово – центърът на България

16:00 часа
АНСАМБЪЛ НА МУЗИКАЛНА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА ЧОВЕКА
Водещият импулс за създаването на този безаналогов, елитен вокален ансамбъл, е копнежът красивото, мощно и безпределно вътрешно акустическо пространство на Човека, да бъде споделено и отразено във външното акустическо пространство. Репертоарът на формацията обединява по уникален начин български фолклор и стилове от архаика до 21-ви век, вплетени в импровизационни модуси.

Събитието се организира от НЧ „Будителите-2017“. Билети за концерта можете да намерите във фотостудио „Спринт“, на ул.“Радецка“ 24 в Габрово или на тел.: 0888 22 87 20.

Кой е Йордан Камджалов?

Първият чужденец, избран единодушно едва на 30-годишна възраст за Генерален музикален директор и Главен диригент на град Хайделберг.
– Дирижира водещи оркестри в Берлин, Лондон, Цюрих, Лос Анджелис, Токио, Бостън, Лисабон и др.
– Академик на Българската академия на науките и изкуствата
– Един от тримата най-добри диригенти на своята генерация, избран от Лондонска Филхармония
– NASA и Международният център по астрономия (IAU) дават неговото име на астероид през 2014 г
– Посланик на българската култура по света – Superbrands International
– През 2014 година поема отговорността да създаде Нов концептуален Културен Проект в лицето на GENESIS ORCHESTRA и Музикална лаборатория за човека

Дирижира новогодишните концерти на Новата японска филхармония в Токио. Интересува се от астрофизика.

Още по темата:

Сподели: