Севлиевската духова музика гостува на фолклорно предаване по БНТ

Изпълнителите гледаме тази събота от 13:00 часа в „Иде нашенската музика“

Севлиевската духова музика с ръководител Пламен Драшков ще бъде специален гост на предаването „Иде нашенската музика“ по Българската национална телевизия. Духовият оркестър, заедно с концерт-майстор Пламен Пенчев и солистката Цветина Маринова, направиха записи на народни песни и хора специално за предаването.
Една голяма част от направените записи са авторски по музика и аранжименти на Милко Михов –  саксофонист при Общински духов оркестър „Ловеч“ и акордеониста Ангел Иванов от Севлиевската духова музика. По покана на ръководителя на оркестъра Пламен Драшков в предаването ще вземе участие и Христофор Раданов – композитор и дългогодишен диригент на оркестъра за народна музика при БНР. Той припомни, че едно от произведенията на Севлиевската духова музика – „Фолк суинг“ е написано именно от композитора Раданов.

В предаването „Иде нашенската музика” с продуцент Даниел Спасов участват популярни изпълнители на фолклорни песни – певци, инструменталисти, оркестри и техните солисти, малки и големи ансамбли.

Тази събота в предаването от 13:00 ч. по БНТ всеки ще може да се наслади на изпълненията на оркестъра на Севлиевската духова музика.

Сподели: