Симона спечели Гран При от националния конкурс „Полските щурчета“

Петнайсетгодишната севлиевка Симона Захариева се завърна от град Полски Тръмбеш с голямата награда Гран При в трета възрастова група на националния конкурс за изпълнители на популярна песен „Полските щурчета“. Възпитаничката на Ценка Горалова успя да разплаче на гала концерта любимеца на българската публика Веселин Маринов, инициатор на фестивала, с изключително емоционалното си изпълнение на българския хит на Мария Нейкова „Вървят ли двама“ из филма „Козият рог“. С втората си песен, стар шлагер на Джеймс Браун „It’s man’s world“, Мони впечатли професионалното жури с председател Мими Иванова и членове: Росица Кирилова, Развигор Попов, Светослав Лобошки, Красимир Гюлмезов и Пламен Велинов.

Третото издание на конкурса се организира от сдружение „Полските щурчета“, НЧ „Отец Паисий“, с подкрепата на Община Полски Тръмбеш, и бе финансирано изцяло от спонсори. От 7 до 9 септември близо 100 деца и младежи от всички краища на България се надпяваха на откритата сцена в центъра на родното място на Веселин Маринов. Солисти на вокална група „Upstream Voices“ участват в конкурса още от самото му начало по лична покана на неговия създател.

В първа възрастова група за трета награда се пребори осемгодишният Росен Метев от Габрово. Малкият певец се отличи със силния си чаровен глас, детска емоция и прекрасно сценично присъствие. Росен предизвика аплодисментите на жури и публика с представяне на песните „О, Джули“ из репертоара на Васил Найденов и „Ночной хулиган“ на Дима Билан.

Яна Димитрова от Севлиево се завърна с втора награда в четвърта група от 16 до 18-годишна възраст. В тази категория всички изпълнители пяха като завършени певци, много бе трудно да се изберат най-добрите. Яна притежава невероятна харизма на сцената и винаги търси контакт с публиката. Тя успя да покаже своя талант в песните „Да започнем отначало“ на Маги Джанаварова и „Little party“, популярен хит на Фърги.

На откритата сцена на „Полските щурчета“ се представиха и Кристина Неделчева, Антония Пенева, Далия Ковачева, Инес Метева, Анна Христова, Гала Ботева и Ивета Петрова. „Антония и Гала бяха класирани първи под чертата на наградените, но това са конкурсите – винаги има победители и победени, особено когато наградите са само по 4 в група. Важно е всички изпълнители да се забавляват, да бъдат приятели и да трупат сценичен опит“, сподели вокалният педагог Ценка Горалова. За доброто настроение на всички участници и гости на Полски Тръмбеш, организаторите бяха поканили Крисия Тодорова, Дара от X фактор, трио „Сопрани“ и Миро от популярния дует „Каризма“.

Още по темата:

Сподели: