Трето място за Aнна Христова от Международния фестивал „Орфей в Италия”

Вокалният славей на „Upstream Voices” Aнна Христова се завърна с трета награда от Международния фестивал „Орфей в Италия”, който се проведе от 9 до 15 септември в град Лидо ди Йезоло- Венеция.

В надпреварата участваха 400 души от 12 държави, които се изявяваха на сцената на площад „Аурора“.

Солистката на вокална формация „Upstream Voices” Анна Христова се представи в категория за популярна музика, в четвърта възрастова група от 15 – 18 г.

Въпреки, че беше най-малка в групата, петнадесетгодишната възпитаничка на Ценка Горалова получи трета награда, бронзов медал и диплом за емоционалното си изпълнение на популярните хитове „1944” на Джамала от Евровизия и „Шопен” – из репертоара на Елена Севрюкова.

Наградата й връчи най-младият член на журито – българката, която от години живее във Великобритания и има собствен музикален лейбъл Донна-Мария.

На официалната церемония присъства и българският посланик в Рим г-н Марин Райков, който подари на Ани луксозно издание с фотографии от Лидо ди Йезоло.

По покана на АРТ- Център „Кърнолски” в международното жури участва и Ценка Горалова-Гъбенска, след като получи на Националния конкурс „Път към славата” специалната награда за най-добър вокален педагог на името на Димитър Кърнолски-композитор и автор на над 300 песни, и баща на младия Кърнолски – основател на първите Международни младежки фестивали „Орфей в Италия”, „Магията на Италия”. В журито участваха още представители на Италия, Полша, Великобритания, Португалия, Казахстан, Украйна, Грузия, Германия и България, а председател бе италианският композитор и текстописец Джанфранко Фазано.

 

 

Още по темата:

Сподели: