Три златни отличия за Кристина Неделчева и Гала Ботева от фестивала ,,Звезден път”

Славеите на вокална формация „Upstream Voices” Гала Ботева и Кристина Неделчева се завърнаха с първи награди от Националния фестивал за популярни изпълнители и танцови формации ,,Звезден път”. Форумът, който насърчава деца с изявени таланти, се проведе в края на юни в Разград с участието на 200 деца от цялата страна.

В първата възрастова група 8-годишната Кристина Неделчева грабна отличието за блестящото си представяне с песните „Повей ветре” на Паша Христова и „Кукушка” на Полина Гагарина.  Освен медала, Кристина получи диплом и статуетка.

Талантливата Гала Ботева грабна две отличия, първа награда в трета възрастова група и Специална еднократна стипендия „Звездичка”, учредена на името на покойната вокална педагожка Марияна Дуйчева – вдъхновител за създаване на конкурса „Звезден път”.

За пореден път Гала показа изключително висока класа на вокално майсторство, сценично поведение и елегантна визия. Тя се представи с песните „Първите две сълзи” и популярният хит на Андра Дей „Rise up”.

Наградите връчиха доц. Етиен Леви – преподавател в НБУ, председател на професионалното жури и Мая Райкова- продуцент за поп, рок и джаз музика в БНР.

Възпитаничките на Ценка Горалова Криси и Гала са изявени солистки, доказали многократно своите качества на Национални и Международни фестивали, както и на различни конкурси за популярна музика.

 

 

Още по темата:

Сподели: