Художници от цяла България посвещават изложба на Ирина

В памет на Ирина Колбасова, основател и дългогодишен директор на галерия Видима, на 19 януари ще бъде открита първата изложба на галерия „Видима“ за 2019 година. Ирина ще бъде почетена по един сантиментален и красив начин – с изложба, наречена „Лъч светлина”! Това беше името на последната й изложба, такава беше и тя за нас! Над 40 художници от цялата страна се обединиха около идеята да се посвети изложба на Ирина. Всеки един от тях се включи със своя творба, посветена на нея. Някои от картините са специално нарисувани за изложбата. Творците са работили с Ирина през годините и са гостували със самостоятелни изложби в галерията.

За хората в арт средите Ирина Колбасова беше позната като много добър специалист и изкуствовед. Уважението, с което се отнасяше към работата на художниците, задълбочените й познания можеха да впечатлят всеки, с когото се срещнеше. Във времето професионалните отношения сформираха трайни приятелства, а галерия „Видима“ се превърна в една от най-престижните галерии за съвременно изкуство в страната.

Към изложбата ще бъдат добавени и творби от фонда на галерията, чиито автори са били гости на Ирина, но за съжаление и те вече не са сред живите. Това са Светлин Русев, Борислав Стоев, Пенчо Кулеков, Евгени Босяцки, Олга Вълнарова, Тома Трифоновски, Георги Божилов – Слона, Величко Коларски и други.

Галерия „Видима“  кани всички нейни приятели и всички любители на изкуството да заповядат на откриването!

Изложбата ще бъде открита на 19.01.2019 г., събота, от 16.00 ч. в „Арт Зона”, галерията се намира на третия етаж на тренинг център на „Идеал Стандарт – Видима” (бившия РУМ). Събитието е подкрепено от Съюза на българските художници и „Идеал Стандарт – Видима” АД.

Сподели: