12 награди за „Upstream Voices” от конкурса „С песен и обич творим добро“

С 12 награди от деветия национален конкурс за детско-юношеско творчество „С песен и обич творим добро“се завърнаха славейчетата от вокална формация „Upstream Voices” Проявата, която се организира от на младежки форум ДВФ „Омайниче“, се проведе от 19 до 21 октомври в Пловдив.

На сцената възпитаниците на Ценка Горалова се изявиха със седем индивидуални изпълнения и два вокални състава.

Във втора възрастова група Кристина Неделчева от Габрово получи първа награда, доплом и медал, за блестящото си представяне с песните „Повей ветре“ на Паша Христова и „Кукушка“ из репертоара на Полина Гагарина. Малката певица с голям глас спечели и наградата за най- добро изпълнение на българска песен. В същата група с поощрение се завърна и Ива Христова от Севлиево, която изпълни с много настроение и артистичност „Една сълза“, популярен хит на Нели Рангелова и „Арлекино“, в оригиналната версия на Алла Пугачова.

Далия Ковачева грабна вниманието на на жури и публика с емоционално и артистично присъствие на сцената в изпълнението на „Жена на всички времена“ и “Evil like me”, песен на композитора Дав Камерън от филм на Дисни. Талантливата дванадесетгодишна габровка бе отличена с втора награда, диплом и медал в трета възрастова група.

Поощрителна награда получи и Рая Петкова, която избра да се представи с песните „До край“ на победителката в X фактор Жана Бергендорф и „Something god a hold on me”. Рая получи поздравления за красивия си стайлинг и добро самочувствие на сцената.

В четвърта група се състезаваха Антония Пенева, Гала Ботева и Анна Христова. И трите момичета пяха блестящо. Антония и Гала заслужено получиха първи награди, дипломи златни медали и парични премии. Антония впечатли с уникалното си изпълнение на популярния хит на Селин Дион „All by my self”’. Гала отново беше голям боец и остави без дъх жури и публика с професионалното си поведение и категоричност в изгражда-не на всяка фраза в песните „Вярвай в мен“ и „I will be” на Кристина Агилера. Гала заслужи и специална награда от спонсорите на конкурса.

Анна Христова от Габрово получи втора награда, диплом, медал, както и специални поздравления от Невена Пейкова – попзвезда от X фактор и член на журито на конкурса, за дълбокия глас, прекрасна визия и музикален усет за стил . Тя се представи с песните „Аз знам“ на Мариана Попова и „Listen” – един от най- популярните хитове на Бионсе. Квартет „Upstream Voices- Sweety”- Kристина Неделчева, Ива Христова, Никол Иванова Росен Метев са щастливи от получената купа за първо място, диплом и парична премия във втора възрастова група, категория вокални ансамбли. Малките сладури пяха с огромно желание и предизвикаха силните аплодисменти на жури и публика. Талантливите деца получиха и награда за най-добро изпълнение на българска песен. Репертоарът им включваше песните „Петнадесет лалета‘‘  на Мими Иванова и „Чуй ме, Дилмано‘‘ на композитора Стефан Диомов.

Антония Пенева, Далия Ковачева, Инес Метева  участваха като трио „АДИ“ в 4 възрастова група при камерните състави. Габровско-севлиевското трио спечели също първа награда, диплом, купа и парична премия. Изключителната им спятост и чистота в  многогласното звучене на песните „Мой стих‘‘ на Нели Рангелова и „Going nowhere’’ из репертоара на Little Mix направи голямо впечатление на компетентното жури, както и прекрасната им визия.

Тази година на пловдивския конкурс оценява и сравнително младежко жури в състав: Невена Пейкова- попизпълнител, Мирослава Кацарова- джаз певица, Симона Загорова- попзвезда, Мирослав Торийски- аранжьор и организатор на музикални събития.

 

Още по темата:

Сподели: