„Upstream Voices“ с пет награди от международен конкурс

От 27 до 30 септември във Велико Търново се проведе 16-ия  Международен конкурс за изпълнители на популярна песен „Сребърна Янтра 2018”, с участието на  80 изпълнители от 9 държави на възраст от 5 до 25 г. За първа година  в конкурса беше включена категория за пеещи семейства „Family group”.

Вокална формация “Upstream Voices” се представи със седем певици.  Кристина Неделчева от Габрово участва в първа група, успя да се открои и очарова журито с блестящо изпълнение на песните „Повей ветре” и „Кукушка”. Осемгодишната гласовита певица бе отличена с наградата за най-добро изпълнение на българска песен, диплом и статуетка, за прекрасния хит на Паша Христова.

В първа група се състезава и чаровната Ива Христова от Севлиево, която изпълни с много настроение и артистичност песните „Една сълза” на Нели Рангелова и „Арлекино”.  Ива получи поздравления, поощрителна награда от журито и покана за участие в конкурса „Ние XXI век 2019” в Слънчев бряг.

Гала Ботева бе част от изпълнителите в трета възрастова група, грабна публика и жури с емоционалното си и зряло представяне на песните „Първите две сълзи” на Тони Димитрова и „I will be”  из репертоара на

Кристина Агилера. Четиринадесетгодишната талантлива севлиевка бе отличена с наградата на Кмета инж. Даниел Панов, парична премия и диплом. Италианският продуцент Роко Палацо, член на международното жури, връчи покана на Гала за участие в конкурса „Микрофоно д’оро” през 2019 г.

В трета група наградата за най-добро изпълнение на българска песен отиде заслужено при Симона Захариева от Севлиево. „Всеки от нас” по музика на Теди Кацарова и текст Гергана Торийска, написана за Богдана Петрова, победител в „България търси талант”, бе изборът на Симона за българска песен. След успешното си представяне в музикалния формат „България търси талант”, млада звезда се завърна с много хъс и желание на конкурсния подиум. Тя успя да впечатли журито и неговия председател- Силвия Кацарова и с втората си песен „I care”, популярен хит на Бионсе.

Поощрение в четвърта група бе връчено на Ивета Петрова от Габрово. Чаровната певица с прекрасна визия, изпълни с много чувство и собствена интерпретация песните „Докога” и „And I’m telling you” из репертоара на Дженифър Хъдзън.

Във втора група участваха успешно Рая Петкова и Далия Ковачева.

Международното жури бе с председател любимката на поколения българи – поп звездата Силвия Кацарова и членове: Роко Палацо/Италия/- продуцент, проф. Д-р Родика Рошиору /Молдова/, Християна Лоизу/Кипър/- победител в X-фактор- България, Ивайло Терзиев- Главен диригент на представителния ансамбъл на въоръжените сили на РБългария, Христо Паскалев- Паскал-представител на България в FIDOF.

 

 

Още по темата:

Сподели: