Безплатни прегледи при ревматолога д-р Николов в Севлиево за хора до 50 години

Започна записването за безплатни прегледи при ревматолог за пациенти от Габрово, Севлиево и региона. Прегледите са предназначени за здравноосигурени хора между 18 и 50 г. с определени симптоми, с цел ранна диагностика в млада възраст. Прегледите ще се извършват от д-р Димитър Николов, който специализира ревматология и преглежда в Севлиево. По преценка ще се извършва и безплатна ехография, ако специалистът установи необходимост.

Можете да се запишете на тел. 070010126  (на цената на градски разговор) от 10 до 17 ч. в работен ден. Направление от личен лекар не е необходимо.                     

Скрининговата програма за ранна диагностика на ревматични заболявания се организира от сдружение „Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит“ и с официалната подкрепа на д-р Даниела Дариткова – Проданова, председател на Комисия по здравеопазването към 44-то Народно събрание на РБ, под патронажа на Община Габрово, с подкрепата на РЗОК Габрово и Институт за здравно образование.

Ревматичните заболявания са с висока социална значимост, защото закъснялата диагноза повишава риска от инвалидизация в млада възраст. Това се явява следствие от ненавременното разчитане на симптоматиката и закъснелия достъп до ревматолог. Затова Асоциацията на пациентите с ревматоиден артрит, съвместно с Институт за здравно образование организира информационно-скринингова кампания в цялата страна.

Обадете се, ако имате някои от следните симптоми: подуване или болка в ставите; неравности, хлътвания или точки по ноктите; болка и скованост в гърба или болка в хълбока сутрин при събуждане, която се подобрява при раздвижване; сутрешна скованост, продължаваща повече от 30 минути; отоци на две еднакви/симетрични стави.

 

Още по темата:

Сподели: