ДЖОНАТАН ТЕЙЛЪР ОТ СЕВЛИЕВСКОТО СЕЛО КРУШЕВО ХВАЛИ КМЕТА

Всеки гражданин, независимо къде се намира, трябва да гласува. Трябва да подкрепи най-добрия според него кандидат, който би могъл да направи най-много за страната или за конкретното населено място, каза пред БНР албанката Раймонда Дука, която от 12 години живее в София и откакто има право да гласува в България, никога не изпуска тази възможност.

Подобно е мнението и на друг чужденец, избрал страната ни за свой дом преди 8 години – британецът Джонатан Тейлър. Признава обаче, че не е наясно с процедурата за гласуване у нас:

Според мен, имам право да гласувам тук, но да си призная не съм се опитвал. Макар че във Великобритания със сигурност щях, тъй като за мен това е въпрос на принципи. Освен това, откакто съм в България, никой не ми е предложил или подтикнал да се регистрирам като избирател. Нито от общината, нито някой от кандидатите досега. Аз разбирам, че имам право да гласувам, но трябва да ви кажа, че нямам точна представа какъв е процесът за това.

Джонатан е доволен от работата на кмета на селото, където живее. Той е честен с хората и всеотдаен в работата си, но това е само една от причините да бъде преизбран за поста още на първи тур. Решаването на дългогодишен проблем на севлиевското село Крушево, също наклонява везните в негова полза в изборния ден:

Един от най-големите проблеми, които имахме в Крушево е недостигът на вода всяко лято – разказва Джонатан. Разбира се в Севлиево и региона има достатъчно вода, често виждаш хора, които си мият колите, както и хотелите, които спокойно покриват своите нужди, но истината е, че често налягането е твърде слабо. Ние се намираме на 500 метра над Севлиево и налягането на водата не ѝ позволява да достигне до селото. Наскоро нашият кмет откри новата помпена станция, която е на 5 километра в посока към езерото. Смени тръбите и реши проблема с водата, защото започнахме да я черпим от друг източник и да не зависим от ВиК мрежата на Севлиево.

Макар да се е сблъскал с немалко неуредици откакто е у нас, британецът е оптимист и смята, че не е сгрешил, когато е взел решението да заживее в България. Казва, че с жена му са щастливи и подкрепят всяко действие, което ще допринесе село Крушево да бъде едно по-добро място за живеене, а съседите им – както млади, така и възрастни хора, да остават там през цялата година.

Снимки: БНР

Сподели: