Д-Р ИВАН ИВАНОВ: ПРЕЗ ГОДИНИТЕ РАБОТИХМЕ МНОГО, ЗА ДА БЪДЕ СЕВЛИЕВО СПОКОЕН И ПРОСПЕРИРАЩ ГРАД

Здравейте, севлиевци!

Обръщам се към вас като кмет на Община Севлиево, но и като човек, който е прекарал целия си живот тук. В края на предизборната кампания искам да ви кажа няколко неща, защото дори в момента отговорността за този град е моя.

Като кмет си длъжен да намираш решение за всичко и то да е добро за всички. А това не става без добър екип. Много време трябва, за да се сработи такъв екип и да се научи да носи тази отговорност. А времето е най-ценният ресурс, който всеки от нас има.

И ние успяхме да направим много неща навреме – върнахме дълговете на общината и стабилизирахме финансовото й състояние; спасихме болницата от фалит и я превърнахме в модерно и социално лечебно заведение, заедно с общинския медицински център; стартирахме успешно програмата за енергийна ефективност и санирахме десетки жилищни сгради, всички училища и детски градини; ремонтирахме основни пътища и тротоари; погрижихме се за намаляване на битовата престъпност като изградихме видеонаблюдение в града и селата; започнахме множество социални проекти в подкрепа на уязвими групи; инвестирахме в спорта и в младите хора; превърнахме Севлиево в актуална туристическа дестинация; направихме необходимото за експертен анализ, планиране и изготвяне на проектната документация за справяне с водния проблем, който е решен в основната си част и ни остава да решим проблема на 5 села по източния водопроводен клон. В Севлиево продължава да има добър инвестиционен климат и днес на територията на общината работят над 1200 компании, които разкриват всяка година нови работни места. В града ни няма безработица и ни наричат „икономическото бижу на България“.

През следващия мандат работата продължава, като вече имаме бюджетен ресурс да обърнем по-сериозно внимание и на селата в общината, където ще подновим уличното осветление; ще поставим детски и спортни площадки, ще доразвием видеонаблюдението. Предстои ни да ремонтираме улиците и тротоарите в кварталите и в селата; да стартираме процедурите за западния обходен път; да санираме болницата и медицинския център и да ги дооборудваме, като ще продължим да покриваме дейностите, за които Здравната каса не плаща, за да не се налага да доплащат пациентите. Предстои да изградим паркинги, за да разтоварим движението, да направим спортни площадки във всеки квартал и да продължим да подпомагаме спортните клубове и всички извънкласни дейности за децата на Севлиево. Ще продължим със санирането на многофамилни сгради; ще довършим велоалеята и ще ремонтираме моста на река Росица. Предстои  да облагородим парка “Черничките”; да направим необходимите подобрения в “Казармите”; да превърнем “Хоталич” в интерактивна туристическа дестинация; да отворим спортните бази за безплатно ползване, да продължим да обогатяваме културния живот в града.

За всичко това се говореше много по време на кампанията, но само ние имаме вече готови проекти. Ето защо нищо не обещах, извън това, което наистина мога да направя. Казах ви по време на срещите точно кое може и кое не може да се случи.

Знам, че реализмът не винаги е удобен. Но вярвам, че вие ще го оцените, защото доверието се гради с години. А през последните години ние работихме много, за да бъде Севлиево спокоен и проспериращ град.

Не апелирам за доверие, защото видях, че го има, а за още време, през което това доверие да порасне.

ПРОМЕНЯМЕ ГРАДА И СЕЛАТА – НЕ С ДУМИ, А С РАБОТА! 

С 43 в бюлетината. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

 

Още по темата:

Сподели: