Областният управител отличи две „Скъпоценни камъчета“ от Севлиево

Учителят по изобразително изкуство от СУ „Васил Левски“ Иван Иванов стана първият притежател на наградата „Скъпоценни камъчета“ в направление „Образование“ от областта. За пръв път Областният управител Невена Петкова тази година връчи награди „Скъпоценни камъчета“ по време на традиционната годишна среща с представители на общините, регионалните дирекции и партньорските организации на Областната администрация. Колегите и възпитаниците на учителя са оценили неговия подход за да стане училището привлекателно за младите хора чрез естетизацията на учебната среда.  
Грамота и плакет „Скъпоценни камъчета получи и инж. Димитър Ножаров от Община Севлиево. Най-много, четирима, бяха отличените представители на местните администрации от Област Габрово. Отличени бяха експерти в осем направления от обществения живот, излъчени от регионални и общински структури, а две от номинациите са направени лично от областния управител. Статуетка и благодарствена грамота в направление „Администрация“ бяха връчени на гл.юрисконсулт Тодор Попов от Община Габрово, Илияна Маринова от Община Дрянова, инж. Димитър Ножаров от Община Севлиево и Стела Пенчева от Община Трявна; направление „Правна помощ“ – адвокат Йордан Йорданов; направление „Медии“ – Маргарита Стоянова; направление „Социални дейности“ – Росица Димитрова; направление „Здравен мениджмънт“ – доктор Нели Савчева; направление „Здравеопазване“ – доктор Георги Иванов и Старша сестра Евгения Дабева; направление „Ред и сигурност“ – инспектор Михаил Михайлов; направление „Защита на населението“ – старши инспектор Иван Иванов; направление „Образование“ – старши учител Иван Иванов.

По време на откриването Невена Петкова заяви: „Днес искам да говорим за Видимото, което остава понякога невидимо за очите.“ Акцентът в изказването на областният управител беше поставен върху всичко онова, което ни заобикаля, но най-вече за хора, с които се гордеем, но понякога пропускаме да отбележим. „Тези, които работят с душа и сърце. Тези, които са пример за останалите. Които вдъхновяват и превръщат своята работа в мисия. Тези хора поставям на фокус днес и за всички тях е моето благодаря.“ – каза още Петкова и обяви намерението тези награди да се превърнат в традиция.

Сподели: