ОБЩИНСКАТА БОЛНИЦА В СЕВЛИЕВО ВЕЧЕ РАЗПОЛАГА С МОДЕРЕН РЕНТГЕНОВ АПАРАТ

Кметът д-р Иван Иванов и кандидатите за общински съветници посетиха МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ и „Медицински център – 1“, където днес бе монтиран новият рентгенов апарат от последно поколение. Апаратът е закупен със средства на Община Севлиево, които бяха отпуснати след решение на Общинския съвет в града. Новият рентген е монтиран в изцяло обновено помещение и ще бъде използван както от пациентите на „Медицински център – 1“, така и от тези на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“.

„Благодарение на монтирането на този апарат и на дигитализиращата система, която вече използваме, оставяме в историята изследванията, които се правеха с рентгеновите снимки. Изследванията се правят на магнитен носител, а пациентите получават всичко на диск. „При новия рентген качеството на изследването е много по-високо, а това позволява да се прави по-добра диагностика. Това е от особено значение за адекватното лечение на пациентите“, разказа ни д-р Младен Пенчев.

Освен рентгеновия апарат в „Медицински център -1“, използват и съвременен мамограф за изследвания. А дигитализираща система бе монтирана и доставена през миналата година. Съчетанието на тези съвременни апарати щи помогне на лекарите за по-добра диагностика и ще улесни пациентите при лечението и разчитането на изследванията им. „На практика сега бе завършен и последният етап от технологичното обновление на рентгеновото отделение в „Медицински център – 1“.

Лекарите благодариха за усилията и отзивчивостта през годините. „Това е най-социалната болница в страната. Само в Севлиево пациентите не доплащат нищо за консумативи и това е единственият подобен случай, за който знам, където общината покрива това, което НЗОК не реимбурсира“, беше категоричен д-р Димитър Цанков. Той пожела на кмета д-р Иванов успех и изяви желание екипната работа да продължи.

ПРОМЕНЯМЕ ГРАДА И СЕЛАТА – НЕ С ДУМИ, А С РАБОТА!

#43ГЕРБ
#СевлиевоИзбори
#Севлиево
#СевлиевоМестниИзбори2019
#СевлиевоИзбориЗаКмет

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Сподели: