Партиите в Севлиево постигнаха съгласие за състава на СИК

Кметът на Община Севлиево д–р Иван Иванов изказа благодарност към партиите за постигнатия консенсус

На 16 април в сградата на Община Севлиево се проведоха консултации за сформиране състава на секционните избирателни комисии (СИК) в Община Севлиево във връзка с произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България, насрочени на 26 май 2019 г.

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов откри консултациите с представителите на политическите сили за сформирането на избирателните комисии на територията на община Севлиево. Той припомни, че с негова заповед са образувани 68 избирателни секции, и са предвидени още три, но при спазване на условията от изборния кодекс: две в болничните заведения и една подвижна. Д-р Иванов поздрави и всички представители на политическите партии по повод 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция и професионалния празник на юристите.

Общият брой на членовете на СИК в Община Севлиево за предстоящите избори за Европейски парламент е 514 души. Съгласно Решение на РИК – Габрово те са разпределени в секции с по 9, 7 и 5 члена. 25 СИК с над  600 избиратели – по 9 члена, 32 СИК с до  600 избиратели – по 7 члена и 13 СИК с до 100 избиратели – по 5 члена.

На консултациите присъстваха упълномощени представители на Партия ГЕРБ, Коалиция „БСП за България“, Партия ДПС, Коалиция „Обединени патриоти“, Партия „Воля“, Коалиция „Реформаторски блок“ и Коалиция „България без цензура“. Те постигнаха пълно съгласие в разпределението по партийно представителство на членовете и ръководствата на избирателните комисии в Община Севлиево.

Кметът на Община Севлиево д–р Иван Иванов изказа благодарност на присъстващите за постигнатия консенсус, добрия тон и отговорност, благодарение на които Община Севлиево ще представи в Районна избирателна комисия предложение за състав на СИК с постигнато от политическите сили съгласие.

Сподели: