Посланикът на Чехия ще посети фирми от региона с цел по-активни бизнес отношения

Чешкият посланик Н.Пр. Душан Щраух се срещна с областния управител Невена Петкова. Тя представи пред дипломата особеностите на региона, икономическия облик, възможностите за туризъм и инвестиции и обясни, че се търсят различни начини за развитие, като една от приоритетните области за Габрово са високите технологии. Презентирани бяха фирми, които очертават инудстриалния облик на област Габрово, Техническият университет и развойната дейност, която осъществява той. Широкият спектър от производства в региона и завоюваните постижения направиха силно впечатление на посланика, който беше категоричен, че Габрово има много какво да покаже.

Обсъдена беше възможността при следваща визита на Негово превъзходителство, заедно със заместник – посленика и директора на Чешката агенция за подпомагане на търговията CzechTradeда бъдат посетени  различни фирми, за да се направят най-добри предложения за двустранни бизнес отношения.

Чешкият посланик бе в Габрово по повод подписването на договор за доставка на три екологични автобуса за обществения транспорт в града. Те са за по 80 пътника, с 4 врати, и се движат с природен газ.

Още по темата:

Сподели: