Ученици от Севлиево посетиха ЕП по покана на Илхан Кючюк

Евродепутатът Илхан Кючюк бе домакин в Европейския парламент на ученици от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“в Севлиево, членове и симпатизанти на ДПС от областите Бургас и Габрово. Учениците са на посещение в Брюксел като победители в конкурса „Аз, бъдещият инженер“, който евродепутатът организира по-рано през годината.

По време на визитата те присъстваха на лекция за историята и функционирането на Европейския съюз и се срещнаха с българските евродепутати.

Разказвайки за дейностите и задълженията си като член на Европейския парламент, Илхан Кючюк обърна особено внимание на факта, че младежкото предприемачество е движеща сила за икономически растеж и мястото на младите хора в политическия живот:

Кючюк ги увери, че ще работи и занапред за създаване на благоприятен предприемачески климат в България, за да може всеки един млад човек да намери реализация на своя потенциал.  „Трябва да се даде шанс на подготвеното и образовано младо поколение да се развива и работи в България. Само така България ще има шанс да отлепи от дъното на ЕС по всички икономически показатели и ще се доближи нивото на старите членки на ЕС“, допълни евродепутатът.

 

Сподели: