Волейболен клуб „Раковски – 1964“ отбеляза 55 години от създаването си

Кметът д-р Иван Иванов връчи плакети на легендата Борислав Кьосев и председателя на клуба Здравко Евтимов

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов уважи юбилейния празник по повод 55-годишнината на волейболен клуб „Раковски – 1964“ и връчи плакети от името на Община Севлиево на легендата Борислав Кьосев, член на управителния съвет на Българската федерация по волейбол (БФВ) и на председателя на ВК „Раковски – 1964“ Здравко Евтимов.

„Особено приятно е за мен да съм част от празника по случай 55 – годишнината на волейболен клуб „Раковски – 1964“. Това е доста време и си заслужава да бъде отбелязано. Различни формации през годините са носели славата на волейбола в Севлиево. Искам да изкажа огромната си благодарност към всички вас, които през тези години сте отделяли времето, енергията и средствата си, за да помагате на волейбола – да може да го има в града ни, да носи успехи и да радва зрителите. Благодарности и към треньора на мъжкия отбор г-н Стефан Ганчев, които съумя през последните години да помогне много да имаме мъжки волейболен клуб. Именно това привлича и много зрители в спортната зала по време на мачовете“, каза кметът д-р Иван Иванов. Той припомни, че Общината винаги се старае да откликне на нуждите на клуба и пожела на присъстващите да продължат да работят за развитието на волейбола в Севлиево.

„Много ще се радвам, ако продължат намеренията ви за изграждане на детски волейболни отбори и гарантирам подкрепа“, каза в заключение градоначалникът и припомни, че Общината подпомага всички спортни клубове в Севлиево.

„От името на ВК „Раковски – 1964“ искам да изкажа благодарност към Община Севлиево и към кмета за помощта, която ни беше оказвана през последните години. Благодаря на нашите спонсори, които не жалиха сили и средства, за да ни помагат. Същото важи и за нашите деятели, които в радост и сълзи бяха край нас и ни подкрепяха. Благодарности към състезатели и треньори, които също не жалеха сили, за да просъществува играта, наречена волейбол“, каза Здравко Евтимов.

От своя страна легендата на българския волейбол Борислав Кьосев също поздрави спортистите за годишнината. „Много се радвам, че съм между вас. Вие ме върнахте в моите детски спомени, когато сме имали двубои в Севлиево. Всички ние сме рожба на този спорт и сме му длъжни, защото именно волейболът ни направи личности“, беше категоричен Кьосев.

От името на БФВ, Кьосев връчи на д-р Иван Иванов поздравителен адрес с благодарности към Община Севлиево по случай 55 години организиран волейбол в града и ангажираността на общинската администрацията в развитието на спорта. Поздравителен адрес от федерацията бе връчен и на Здравко Евтимов. На него Кьосев подари и пет волейболни топки за нуждите на детско-юношеската школа към клуба. ВК „Раковски-1964“ връчи благодарствено писмо на кмета д-р Иван Иванов за оказаната подкрепа. Писма с благодарности бяха връчени и на директорите на фирмите „Хелиос“ АД , „Севлиевогаз“ АД, „Идеал Стандарт – Видима“ АД, „М-прес“ ООД, „Петков системс“ ЕООД, „Две плюс Две“ ООД, „Нектар“ АД и АББ България ЕООД – клон Севлиево.

Борислав Кьосев награди със специални статуетки и част от най-изявените спортни деятели на ВК „Раковски – 1964“: Таня Балканска, Преслава Пенчева, Лилия Христова, Юли Иванов, Ренета Кръстева, инж. Недялко Станев, Милка Тодорова, Веселина Георгиева, Матьо Матев, Данаил Николов, Иван Ботев, Стефан Стефанов, Бистра Витанова, Ивайло Метев и Василена Георгиева.

По повод юбилея, с подкрепата на „Идеал Стандарт Видима“ АД, излезе от печат и специално ювелирно издание с най-добрите моменти от историята на волейбола в Севлиево.

Още по темата:

Сподели: