Два медала за Теодора Георгиева от международния Black Sea Cup

Теодора Георгиева спечели сребърен медал в дисциплината 50 м. бруст и бронзово отличие на 100 м. гръб в първото издание на международния турнир по плуване Black Sea Cup. Заедно с нея още трима плувци от спортен клуб „Викинг 2008 – Севлиево“ се представиха блестящо.

Йоанна Станчева /15 год./ плува много добре и се класира на 6-то място в дисциплината 50 м. бруст, а на 50 бътерфлай зае 9 – то място. В  група D Александра Иванова /13 год./ бе с най-добри лични постижения в дисциплините 50 и 200 м. бруст и заслужено се класира съответно на 4-то и 5-то място. Микаела Петрова /13 год./ затвърди доброто си представяне на девойките от клуба с 4-то място на 50 м. гръб.

Престижното състезание се проведе от 1 до 3 юни на 50-метровия открит басейн в комплекс ”Приморски” с участието на 309 български и чуждестранни състезатели от 35 клуба. То бе важна проверка преди началото на ДЛОП на 50 м. басейн от вътрешния спортен календар на БФПС през м. юли.

Организаторите на надпреварата ПСК „Черно море” бяха осигурили медали и награди за всички победители по дисциплини в различните възрастови групи. Специални награди и премии получиха състезателите, поставаили най-добри постижения по точки на FINA.

Още по темата:

Сподели: