Добро представяне на бадминтонистите ни в EUROBADMINTON 2017

От 16 до 21 юни във френският град Клермон – Феран се проведе първото европейско ученическо първенство по бадминтон EUROBADMINTON 2017 за ученици в VІ-VІІ клас. От името на България покана за участие получи отборът на ОУ „Стефан Пешев“ като миналогодишен комплексен победител във финалите на Ученически игри 2016 по бадминтон за ученици V-VІІ клас. Освен с училищен отбор, в който участваха само ученици от ОУ „Стефан Пешев“, нашата страна участва и със селектиран (национален) ученически отбор.

В този голям форум участваха отбори от 11 европейски държави – Франция, Германия, Латвия, Румъния, Гърция, Чехия, Хърватия, Шотландия, Русия, Грузия, България. Състезанието се проведе по експериментална система на точкуване и по експериментална схема на провеждане. При ученическите отбори контузия на наш състезател попречи да попаднем в местата от 5-то до 8-мо, а при селектираните отбори, след много равностойна игра срещу Гърция в малкия финал, загубихме минимално, с 10 точки разлика – 105:95 и останахме четвърти. Така след 5 дни на битки на корта, на нови запознанства и приятелства, на положителни и не чак толкова емоции, нашата делегация се върна уморена, но с много впечатления и с мисъл за още повече тренировки и пот на тренировките за постигане в бъдеще на още по-добри резултати.

Състезателите, представили ни на това състезание бяха: училищен отбор – Михаела Христова, Илияна Стефанова, Теодор Йонков, Петър Колев и селектираният отбор – Йоана Недялкова, Анжела Василева (Дупница), Кирил Памукчиев, Евгени Панев (Хасково).

„Може да не сме от първите, но според сайта на Европейската федерация по бадминтон най-емоционалният момент е на състезателите от България при победата ни със 105:104 над Шотландия – www.facebook.com/badmintoneurope/videos/10154678388119646/. Отлично се представи и нашият млад съдия на това състезание – Цветина Друмева. Тя за първи път съдийства на такъв голям форум и получи ласкави оценки от главния съдия на турнира. Тя беше и съдия на линия на финалната среща на националните отбори“, каза треньорът Цветан Друмев.

Ръководството на ОУ „Стефан Пешев“ и участниците на това първенство изказват искрената си благодарност на фирмите „Идеал Стандарт – Видима“, „ЕМКА“, „Севлиевогаз“, „Никипласт“, „Хелиос“, на Община Севлиево и г-н Тони Памукчиев за оказаната помощ.

Още по темата:

Сподели: