Медали за плувците-ветерани на Държавно първенство

В началото на септември, на 50-метровия открит басейн във Варна се проведе състезание за ветерани. Едно състезание изпълнено с емоции и интересни преживявания с участници на възраст от 25 до 90 години.

Всички  плуваха според възможностите си и бяха щастливи от факта, че са на това събитие. В надпреварата  се включиха повече от 300 състезатели от 19 плувни клуба в цялата страна.

Спортен клуб ”Викинг 2008 – Севлиево” беше представен от трима състезатели – Стефанка Стефанова, род.1941г., Боян Ботев, роден 1961г. и Павлина Станчева, родена1974г..

Стефанка Стефанова се представи блестящо, стана Държавен шампион в дисциплината  100 м. бруст и затвърди успеха си със сребърно отличие на 50 м. бруст в своята XI-та възрастова група. Стефанка показа висок спортен дух и желание за добро представяне. Павлина Станчева  плува отлично в дисциплината 50 м.бруст, подобри с над 3 секунди личното си постижение и успя да се класира на 6-то място. Боян Ботев също представи достойно клуба и спечели сребърен медал в дисциплината 100 м. св.стил, а на 50 м. гръб заслужи бронзовото отличие.

Още по темата:

Сподели: