Международни награди за девойките до 12 г. на ФК „Севлиево Лейдис“ от Италия

Девойките до 12 години на футболен клуб „Севлиево Лейдис“ взеха участие в престижния международен турнир „GALLINI WORLD CUP“ в периода 14-17 април в град Порденоне, Италия, под патронажа на Италианската футболна федерация и FIFA. В турнира участваха 120 отбора от САЩ, Канада, Австрия, националния отбор на Израел, два отбора от Бразилия и от почти всички европейски държави.

Футболистките на „Севлиево Лейдис“ бяха най-малките участници в турнира и се превърнаха в любимки на организаторите. В подножието на Алпите те играха срещу футболна академия Маклийн – САЩ, Ференцварош – Унгария и ЖФК „Бургас“. В първите два мача срещу отбора от САЩ и Унгария севлиевки допуснаха две загуби, като физиката между двата тима се оказа от решаващо значение. В срещата с Бургас нашият отбор изигра силен мач, който завърши с равенство 3:3. Капитанката Антония Ангелова се разписа на два пъти, а Преслава Иванова добави още един гол. В последната минута след отлична атака, севлиевки пропуснаха възможността да се поздравят с победата.

След събрания опит от футболните срещи и страхотните моменти в Италия, ФК „Севлиево Лейдис“ се върна в България с купа и бронзови медали, а вратарката на отбора Цветелина Владимирова получи наградата за най-добра вратарка в турнира.

Още по темата:

Сподели: