Над 200 спортисти премериха сили в турнира по джудо „Купа Севлиево“

Младежите от Спортен клуб по самбо и джудо „Раковски“ се представиха отлично и купата заслужено остана в Севлиево

Над 200 спортисти от България, Румъния и Украйна премериха сили на татамито по време на Международния турнир по джудо „Купа Севлиево“, който се проведе в града. Организатори на събитието са Община Севлиево и Спортния клуб по самбо и джудо „Раковски“, а турнирът бе открит от кмета на Община Севлиево д-р Иван Иванов. От клуб „Раковски“ участваха 27 младежи, а в крайното класиране децата от Севлиево извоюваха 5 златни, 8 сребърни и 8 бронзови медала в различните възрасти и категории.


Гости при откриването на турнира бяха и заместник-кметът Ахмед Мехмедов, заслужилият майстор на спорта Досьо Досев, спортният директор на Българската федерация по джудо Спаска Илиева и генералният секретар на федерацията Христо Маев.


Шампионатът се организира във връзка с миналогодишното честване на 45 години от създаването на школата по самбо и джудо „Раковски“. „Последният подобен турнир в Севлиево се проведе през 2008 г. и сега ние искаме да възобновим традицията за провеждане на това състезание“, обясни треньорът на клуба Евгени Генов. „При сегашния турнир в крайното класиране, по брой медали, нашият клуб „Раковски“ е на първо място. Така купата на турнира остана в Севлиево“, сподели Генов. Той изказа специални благодарности към спонсорите на събитието и Община Севлиево за подкрепата и за това, че със задружни усилия бе създадена нужната организация да се проведе турнира.

Сподели: