Отлично представяне на плувците на турнира „Talent cup“

Изключително добро представяне на плувците от спортен клуб „Викинг 2008 – Севлиево“ на турнира по плуване „Talent cup“, който се проведе през уикенда на басейн „Диана“ в София. 583 плувци от 43 клуба взеха участие в петото издание на надпреварата, организирана от СКПС ВИТОША, със съдействието на БФПС. Освен българските отбори, участие взеха още два сръбски отбора – „11 април“ и ПК „Београдски“, руският „Делфинче“ и румънският CBU „Бакау“.

След покрит вътрешен норматив отбора бе представен отлично от Симона Кисьова, Ивайла Йонкова , Теодор Дончев и Дарий Бончев. Състезателите бяха разпределени в четири възрастови групи род. 2008-2009 год. „Златна рибка“, род. 2007 г. „ Весел делфин“, род.2006 г. „Деца“ и род. 2004-2005 г. „Юноши и девойки младша възраст“. По регламент състезателите плуваха в сутрешните стартове в подборни серии за следобедните финали от 8-те най-добри състезатели. Изключително добро представяне на Ивайла Йонкова ( род. 2009 г.) във възрастова група „Златна рибка“. В сутрешните стартове на дисциплината 200 м. гръб Ивайла преплува дистанцията за 3:19:83 мин. и само 14 стотни я лишиха от директен финал с по-големите състезателки род.2008 г. С това плуване състезателката дава сериозна заявка за медал през следващото издание на турнира. Останалите трима състезатели участваха във възрастова група „Весел делфин“. Бляскаво състезание за Дарий Бончев в дисциплините 200 м. бътерфлай и 50 м. бътерфлай. Първо Дарий успя да спечели бронзовото отличие на спринта в бътерфлая с най-добро лично постижение, а в следващият старт на 200 м. с много технично плуване състезателят заслужи първото си златно отличие в състезание от такъв ранг. Плувецът ни попадна след жребий на финалистите в специалната 4х50 м. смесена щафета на спонсора. Дарий плува бътерфлай с голямо настроение и изключително мобилизиран, като спря хронометъра на 0:33:77 мин. и подобри с около секунда най-доброто си лично постижение.

Теодор Дончев се състезава отлично на 50, 100 и 200 м. св.стил. Той се представи най-успешно в 100 метровата дистанция в която на финала спечели бронзовият медал, а в другите два финала Теодор се класира на престижното 6-то място.

Симона Кисьова също се представи много добре. В сериите на 50 м.св.стил тя подобри с по-вече от секунда своят най-добър резултат и се класира на 16-то място.В спринта на гърба Симона се класира на 13-то място, а на 200 м. гръб състезателката ни заслужи 10-то място.

Според треньора Боян Ботев с представянето си на турнира състезателите доказват, че в СК „Викинг 2008 – Севлиево“ мотивираните деца реализират успешно труда си, и получават правилната насока за бъдещото си развитие като състезатели по плуване.

 

Още по темата:

Сподели: