Севлиево домакинства националния офроуд шампионат в дисциплината „траял“

Състезателите дариха средства в подкрепа на Дневния център за деца и младежи с увреждания в Севлиево

За втора поредна година Севлиево бе домакин на националния офроуд шампионат в дисциплина „траял“. Състезанието се проведе на 5 и 6 октомври край село Градница, а организатори на събитието са офроуд клуб „Севлиево 4х4 екстрйм“, с подкрепата на Община Севлиево и редица спонсори от местния бизнес. В надпреварата се включиха над 40 любители на екстремния спорт, а състезанията се проведоха в пет отделни класа: „Стандартен“, „Модифициран“, „Прототип, „Отворен – софт“ и „Отворен – хард“. През двата състезателни дни надпреварата се проведе по две различни трасета.

Победителите в националния шампионат траял шампионат бяха наградени на специална церемония след първия състезателен ден. В клас „Стандартен“ победители са: Бени Бенев с навигатор Петър Марковски от Нови Искър с автомобила си „Сузуки Витара“. На второ място се наредиха Светлин Илиев и навигатори Анастас Марински и Христо Георгиев от Силистра с машина „Сузуки Самурай“. На почетната стълбичка третото място бе за Румен Манолев с навигатор Захари Манолев. При клас „Модифициран“ на първо място се класира Милен Златев с навигатор Георги Тихов от Ямбол с автомобил „Сузуки Кърпел“. Втори в класирането стана Цветан Найденов с навигатор Христо Александров от Монтана с машината си „Лада Нива“. Третото място бе за Иван Еленков с навигатор Ники Акробата от Сливен с машина „Боя Пустиняк“. В клас „Прототип“ първото място заслужено отиде при Мартин Методиев с навигатор Мартин Иванов от Нови Искър с автомобил „Червения кръвопиец“. Втори в класирането се наредиха Цоньо Христов с навигатор Здравко Дамянов от Плевен с автомобил „Желязната буболечка“. Третото място бе за екипа Радомир Йорданов с навигатор Ясен Тодоров от София с машината им „Скакалец“.

Шампионите в състезанието на Офроуд клуб „Севлиево 4х4 Екстрийм 2019“ също бяха наградени по време на церемонията първата вечер. Победител в класирането на националния офроуд шампионат в клас „Стандартен“ бе екипа Бени Бенев с навигатор Петър Марковски от Нови Искър с автомобил „Сузуки Витара“. На второ място се наредиха Светлин Илиев с навигатор Христо Георгиев от Силистра с автомобил „Сузуки Самурай“. Почетното трето място заслужи Йордан Фотев с навигатор Георги Ингилизов от Смилян с автомобил „Лада Нива“.

При клас „Модифициран“ победители в националния шампионат край Севлиево станаха Цветан Найденов с навигатор Христо Александров от Монтана с автомобил „Лада Нива“. Втори в класирането станаха Милен Златев с навигатор Георги Тихов от Ямбол с машина „Сузуки Самурай“. Третото място заслужено бе за Иван Еленков с навигатор Николай Иванов от Бургас с тяхната „Сузуки Витара“.

На втория ден надпреварата край Градница продължи в класовете „Отворен софт“ и „Отворен хард“. В надпреварата „Отворен Софт“ призовото първо място грабна екипът Георги Иванов с навигатор Пламен Петков. Второто място бе за Жоро Николов с навигатор Георги Андреев от Варвара с автомобил Сузуки Витара. Трети в класирането се наредиха Михаил Бакърджиев с навигатор Димитър Симеонов с от Сливен с Мерцедес G класа. При „Отворен Хард“ първи стана екипът на Мартин Методиев с навигатор Александър Гиргинов от Нови Искър с автомобил „Сузуки Самурай“. Втори стана тимът на Кристина Иванчева с навигатор Александър Гиргинов от Нови Искър с автомобил „Тойота“. Призовото трето място грабнаха Емил Методиев с навигатор Мехмед Мехмедов от Русе с машината си „Нисан Патрол“.

Организаторите благодариха на всички участници за спортсменското състезания, а награди бяха дадени и на всички съдии, които съблюдаваха спазването на правилата.

„Благодаря на Община Севлиево за оказаната подкрепа за втора поредна година и за разбирането, което срещаме тук – с тяхна помощ състезанието продължава да се развива. Тук е мястото да благодаря и на всички спонсори, които подпомогнаха организацията. Не бива да забравяме и съдиите, които си свършиха перфектно работата по време на състезанието“, заяви при награждаването председателят на офроуд клуб „Севлиево 4х4 екстрийм“ Мирослав Иванов. „Ние от офроуд клуб „Севлиево 4х4 екстрийм“ ще дарим средствата от таксата си за участие на Дневния център за деца и младежи с увреждания. Сумата от около 2 000 лева ще бъде предоставена на центъра в подкрепа на развитието на децата“, добави Иванов.

„Условията в Севлиево са идеални за провеждане на кръг и от европейски офроуд шампионат и в момента мислим в тази насока, вече коментирахме идеята си с ръководството на Общината“, сподели още Иванов.

Сподели: