Севлиевчета участваха в детски риболовен турнир

Детски риболовен турнир през уикенда събра сред природата над 50 деца от единадесет населени места в община Велико Търново, както и техни връстници от Габрово и Севлиево. Малчуганите и младежите бяха разпределени в две възрастови групи – до 12 години и 13-17 години. Освен в общото състезание за брой уловени риби, те се състезаваха и за индивидуални награди за сръчност, бързина, най-голяма риба, най-атрактивен рибар. Връчен бе и шеговитият приз „карък на риболова”.

Състезанието бе организирано от Българската федерация по риболовни спортове, кметството в с. Ново село и Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници и центровете за работа с деца и младежи. Турнирът „Без покрив и стени” бе под надслов „Компютъра загърби и плувката следи!”. Официални гости бяха заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, директорът на дирекция „Социални дейности и здравеопазване” в Община В. Търново д-р Диляна Вачкова, кметове и кметски наместници от населените места.

Арена на битките между младите рибари бе язовир „Кална кория”, намиращ се близо до с. Буря, община Севлиево. Надпреварата имаше за цел да насърчи малчуганите и младите хора да се забавляват сред природата, а не пред компютрите, мобилните телефони и таблетите. Връчени бяха 14 купи, 60 медали и също толкова предметни награди.

Пръв в категорията до 12 години стана отборът на Георги Георгиев и Мартин Йорданов от Велико Търново. Второ място заеха Ивелин Пантелеев и Александър Пантелеев, също от Старата столица. Третата позиция остана за Симон Косев и Димитър Косев от Килифарево. В класа 13-17 години победители станаха Марин Маринов и Крум Христов, след тях се класираха Мартин Господинов и Георги Георгиев от с. Балван, а на трето място се подредиха Даниел Пенчев и Стоян Андреев от Габрово.

Мариан Маринов от с. Присово спечели награда за най-голяма уловена риба. За най-атрактивен състезател бе обявен Даниел Пенчев от Габрово. Призове за най-малки състезатели получиха Мария Колева и Дениз Курдов от с. Буря /община Севлиево/. Александър Пантелеев и Александър Иванов от Велико Търново пък получиха награди за бързина – те успяха да се похвалят с успешен улов съответно за 40 и 42 секунди.

Източник: dariknews.bg

Още по темата:

Сподели: