СК “Карате киокушин-шинкиокушин” отпразнува своя 30-годишен юбилей

Красимира Йорданова връчи специален плакет на сенсей Тихомир Тотев по повод юбилея на клуба

Севлиевският спортен клуб “Карате киокушин-шинкиокушин” отпразнува своя 30-годишен юбилей. Състезатели и ветерани от клуба се събраха на специална вечер, за да отбележат събитието. По повод спортния празник Красимира Йорданова, изпълняващ длъжността кмет на Община Севлиево, връчи специален плакет на сенсей Тихомир Тотев. „Удоволствие е за мен да Ви връча този плакет по повод 30 години от създаването на спортния клуб. Желая Ви в следващите 30 години да имате същия ентусиазъм и заряд, с който през всичките тези години досега сте предавали своя опит и знания на младото поколение севлиевци. Продължавайте в същия дух. Създали сте не само спортисти, с които Севлиево се гордее, създали сте истински хора. И, независимо, че някои от тях се отказват в един етап от спортната си кариера, продължават като хора достойно да заемат своите позиции в нашето общество, благодарението на философията, с която разширявате кръгозора им“, каза в приветствието си Красимира Йорданова. Освен плакет, Община Севлиево бе подготвила и специална торта за младите каратеки.

От своя страна сенсей Тотев също връчи символични подаръци на деятелите и спонсорите на клуба. „Искам да изразя огромното си уважение към Община Севлиево за това, че безкористно подкрепя нашия клуб и всички останали клубове в Севлиево вече години наред. Те наистина правят каквото е възможно спорта да го има в Севлиево и да се развива“, сподели сенсей Тотев.

Председателят на СК “Карате киокушин-шинкиокушин” Пламен Добрев поздрави всички спортисти и ветерани от клуба. Той благодари на представителите на Община Севлиево и на бизнеса, че застават в подкрепа на делата на спортистите през всичките тези години, инвестирайки в развитието на СК “Карате киокушин-шинкиокушин”. „Севлиевският клуб по карате се гордее със своите състезатели, постигнали републикански, европейски и световни отличия. Моето желание е с подкрепата на бизнеса и Общината все повече млади хора да се развиват и да спортуват в нашия клуб“, сподели Добрев.

В момента около 60 души тренират в клуба по карате. Семпай Тодор Тодоров заминава скоро за Токио, където на 9 ноември започва XII Световен карате шампионат в абсолютна категория. Това състезание се провежда веднъж на 4 години и е сред най-оспорваните в света. Тодоров също благодари на спонсорите на клуба, защото без тяхната подкрепа не може да бъде показано на състезанията това, което са научили младежите в залата и на татамито. Той поздрави всички спортисти от клуба и им припомни: „Когато упорстваш, винаги постигаш целите си“.

“Спортът е изключително важен за младите хора в Севлиево и през годините Община Севлиево прави всичко по силите си, за да подкрепя развитието на спортните клубове и на масовия спорт”, коментира Красимира Йорданова. Тя припомни, че “предстои отваряне на спортните бази за безплатно ползване, което ще повиши интереса сред младите към спорта. Планирано е и изграждането на спортни площадки във всеки квартал на Севлиево и във всяко село. За подпомагане дейността на всички спортни клубове на територията на община Севлиево само през 2018 г. са предоставени субсидии в размер на 211 500 лева”, добави Йорданова.

Още по темата:

Сподели: