Спортен клуб „Викинг 2008 – Севлиево” на турнира „Златоперки“

На 2 и 3 юни в столицата се проведе първият международен турнир по плуване за деца „Златоперки“, организиран от ПК „Левски“.

В състезанието взеха участие 231 от най-младите плувци на България.

Спортен клуб „Викинг 2008 – Севлиево” бе представен достойно от Ивайла Йонкова и Кристиян Косев в група „В“ , а в група „А“ от Георги Пенчев, Адриан Кънев и Александар Кунев.

Състезателната програма включваше преплуване на 50 м. в стиловете кроул, гръб, бруст и бътерфлай в индивидуално представяне. А в отборните изяви – щафетно плуване 4 х 50 м. св.стил и 4 х 50 м. смесена.

Най-добро представяне за отбора направи Ивайла Йонкова. След балансирано представяне в четирите плувни стила Ивайла се класира на 8-мо място в надпреварата за комплексното индивидуално класиране сред конкуренция от 40 плувкини. Кристиян Косев се представи най-добре в дисциплината 50 м. гръб, в която се класира на 26-то място от 52-ма участника. Много добро бе представянето на останалите плувци от отбора в група „А“ при момчетата. Александар Кунев заслужи 14-то място в четирибоя в много силна конкуренция на 69 състезатели. Георги Пенчев успя да се класира на 21-во място.

Организаторите и спонсорите на надпреварата раздадоха медали на победителите в отделните дисциплини по възрастови групи.

 

Сподели: