Спортен клуб по таекуондо „Тервел 2006“ ще отбележи своята 30-годишнина

С изпит за степен и официално тържество, спортен клуб по таекуондо „Тервел 2006“ ще отбележи своята 30-годишнина. От създаването му през 1990 година до сега през клуба са преминали стотици желаещи да овладеят тайните на бойните спортове. От 2006 година председател и старши треньор на клуба е Михаил Ботев, а състезателите, които са стъпили на почетната стълбичка на световни и европейски първенства, постоянно се увеличават. Сред тях се открояват Ивана Йонкова, Доника Ботева, Стефан Димитров, Николай Василев и Никола Маринов. Много от състезателите на клуба имат и защитена майсторска степен – черен колан. Към момента в „Тервел 2006“ се подготвят 60 състезатели в различни възрастови групи.

В деня на юбилея състезателите ще положат изпит за придобиване на по-висока степен като най-ниската е 10-то гуп, а най-високата 1-во гуп. Следват майсторските степени – черен колан от първи до девети дан. Изпитите ще започнат на 18 януари в спортна зала „Дан Колов“, където от 18:00 до 20:00 часа 36 млади състезатели от клуба ще покажат уменията си в категории до 4-ти гуп. На следващия ден, 19 януари, от 9:00 часа до 18:00 часа отново в спортна зала „Дан Колов“ за всички кандидати от северозападна част на България, ще се проведе изпитът за високите ученически степени 3-то, 2-ро и 1-во гуп. Сред тях ще има двама състезатели от Севлиево.

За отчитане на резултатите през годините спортен клуб по таекуондо „Тервел 2006“ е организирал тържество, на което ще присъстват ръководството на Община Севлиево, вицепрезидентът на българската федерация по таекуондо ITF – Костадин Димитров и др.

Последните 8 години спортните клубове регистрирани на територията на Община Севлиево получават финансова подкрепа на проектен принцип и в тази връзка Община Севлиево има принос в добрите резултати и непрестанното развитие на клуба. Финансова подкрепа клубовете получават и от местния бизнес. От тази година с решение на Общинския съвет в Севлиево, по предложение на кмета д-р Иван Иванов спортните клубове, в това число и спортен клуб по таекуондо „Тервел 2006“, няма а заплащат наем за ползване на залите за спортно тренировъчна дейност.

Още по темата:

Сподели: