Успешно представяне на най-малките ни плувци в турнира „Златоперки“

Много добро представяне на малките ни плувци от спортен клуб „Викинг 2008“ на втория международен турнир по плуване за деца „ Златоперки“. Състезанието, организирано от ПК „Левски“, се проведе на 1 и 2 юни в столицата. Участие в състезанието взеха 564 от най-малките плувци на България, представили 46 плувни клуба, разпределени в 3 възрастови групи.

Към състезанието бе проявен голям зрителски и медиен интерес. Лично министърът на спорта Красен Кралев и световният шампион по плувен маратон Петър Стойчев приветстваха децата, и откриха състезанието.

Севлиевският клуб „Викинг 2008“ бе представен успешно от Ивайла Йонкова, Рая Маринова, Марина Бонева, Яна Петкова и Виктория Иванова, Кристиян Косев, Ивайло Касамаков, Тодор Тодоров, Иван Пенчев и Милен Кисьов . Всички състезатели от клуба участваха в група „В“ (род.2009 – 2010 год.).

Най-добре от отбора се представиха Ивайла Йонкова ( род.2009 г.) и Яна Петкова (род. 2010 г.) при момичетата и Кристиян Косев (род.2009 г.) и Момчил Баев (род. 2010 г.) при момчета. Ивайла успя да се класира на престижното 5-то място в дисциплината 200 м. гръб, а Яна Петкова бе с най-добри времена за набор 2010 г. в дисциплините 50 м. бътерфлай, 100 м. бътерфлай  5-то място група „В“, и на престижната дисциплина  200 м. съчетано плуване.

Виктория Иванова( р.2010 г.) е с 9-то време за род.2010 год. Кристия Косев се класира на 15-то място в дисциплината 100 м. св.стил, а Момчил Баев е на 11-то място и с трето време за набор 2010 год.

Останалите състезатели се представиха също много добре за състезание от такъв ранг, като успяха да регистрират най-добри лични постижения в стартовете.

По случай празника на детето организаторите и спонсорите на надпреварата подариха по един сувенирен медал „Златоперка“ на всички участици.

Според треньорите Павлина Станчева и Боян Ботев резултатите от състезанието са оптимистични  и са изиграли важна мотивационна роля за упорити тренировки и бъдещи успешни участия на състезателите от тази възрастова група.

 

 

Още по темата:

Сподели: