6 медала за плувците-ветерани от международен турнир в Бургас

На 9 и 10 ноември в Бургас се проведе петият международен турнир по плуване за ветерани. В състезанието се включиха  207 състезатели от 17 клуба от страната.

Надпреварата се превърна в истински празник на високия спортен дух, здравето, приятелските отношения и доказа, че плуването носи дълголетие.

Севлиевският спортен клуб „Викинг2008 – Севлиево” беше представен отлично от Павлина Станчева  (род.1974 год.) и Боян Ботев (род.1961 год.).

В индивидуалната състезателна програма бяха включени всички плувни стилове.

Павлина Станчева от V – та възрастова група ( 45 – 49 год.) заслужено  спечели своите първи медали на състезание от такъв ранг. Сребърният медал на 50 м. бруст и бронзовото отличие на 100 м. бруст бяха заслужена награда за положения от нея труд и постоянство.

В VII-ма възрастова група ( 55-59 год.) Боян Ботев спечели медали във всички стартове. Златен медал в дисциплината 100 м. гръб, сребро на 50 м. бътерфлай и две бронзови отличия в стартовете на 50 м. св. стил и 50 м. гръб. Много овации получиха най – възрастните участници в състезанието Танчо Тенев на 91 години и Татяна Панева на 85 години.

Още по темата:

Сподели: