Много добро представяне на плувците ни на държавното за деца

В края на ноември се проведоха Държавните лични отборни първенства по плуване на 25-метров басейн в Пловдив. Спортен клуб „Викинг2008-Севлиево” беше успешно представен от Симона Кисьова (11 год.), Никола Белоев (12 год.), Радостин Пенков (12 год.), Теодор Дончев (11 год.) и Дарий Бончев ( 11 год.).

При изключително голяма конкуренция се състезаваха 430 плувци на възраст 11-12 години, от които 233 момчета и 197 момичета от  50 плувни клуба в страната.

По регламент всеки състезател имаше право да участва в 5 дисциплини, като класирането сред първите 24 във всяка дисциплина, носи определен брой точки, по които се определя и отборното класиране.

Като първа дисциплина всички състезатели трябва да покрият норматив в задължителната входяща дисциплина (ENTRY) на 200 м. св.стил.

Никола Белоев, Дарий Бончев, Теодор Дончев и Симона Кисьова успяха да преодолеят входящия норматив и продължиха състезанието. Най-добре от отбора ни се представи Никола Белоев, който успя да се класира на 10-то място в дисциплината 50 м. бътерфлай.

Дарий Бончев беше най-добър в дисциплината 50 м. бътерфлай, в която зае 33-то място, а на 100 м. съчетано и 50 м. гръб ,се нареди на 36-та позиция.

Теодор Дончев успя да се класира на 52-ро място в дисциплината 400 м. св.стил.

С най-добро лично постижение Симона Кисьова заслужи 40-то място в старта на 50 м. гръб.

„Завършилото състезание показва необходимост от още по-добре планирана, организирана и качествено изпълнена работа за запазване на извоюваните в последните години позиции и достигане нивото на водещите клубове в страната“, коментира треньорът Боян Ботев.

 

Още по темата:

Сподели: