Бракониер уби дива козичка в района на Стокинския Балкан

Pixabay.com

На 25 ноември в 10:30 часа, на територията на Национален парк „Централен Балкан“(НПЦБ), Парков участък „Стоките“, при текущ контрол служители на Дирекцията на парка забелязали човек с раница и пушка, да влачи убита дива коза, съобщиха от дирекцията на парка.
Служителите информирали ръководството на парка и подали сигнал на телефон 112. Организирано е претърсване в района, където е бил забелязан нарушителят. Не са били открити следи от убитото животно и от нарушителя и служителите се отправили към хижа „Тъжа“. Там те установили в паркиран автомобил незаконно оръжие. Собственикът на автомобила е отведен в РПУ Троян. На следващия  ден служители на парка отново претърсили района, за да търсят трупа на убитата дива коза. Пристигнали са и служители на РУ на МВР – Троян.  При акцията е намерено  обезкостеното месо от животното и пушката. За случая е уведомена прокуратурата.

Това е вторият случай на бракониерство. В района на Тъжа на 28 октомври бяха убити две диви кози отново на територията на Национален парк “Централен Балкан. Тогава бракониерите са преследвали защитените животни с хеликоптер.

Още по темата:

Сподели: