Волейболистите ни тренират за суперлигата на България

На 20 август официално започна подготовката на мъжкия волейболен отбор “Раковски – 1964” за дебютното им участие в суперлигата на България.
Новите попълнения в отбора са: Вальо Пейчев (либеро от “ЦСКА”), Кристиян Христов (разпределител от “Левски”), Алекс Николов (диагонал от “Дунав” – Русе), Владимир Христов (център от “Дунав” – Русе), Дамян Огнянов (център от “Виктория волей” – Пловдив).
Преди големите състезания отбора напуснаха: Христо Петков – разпределител и Калоян Канев – диагонал. От досегашния състав в игра остават доказалите се Атанас Цветанов, Веселин Илиев, Андрей Русков, Антонио Иванов, Преслав Мартинов и Йордан Каролов.
“Тази година ще разчитаме и на юношите Велко Ботев и Михаил Петров. Селекцията не е завършрна на 100%, надявам се да привлечем още двама играчи, ако е възможно”, коментира треньорът Стефан Ганчев.
Първите две седмици от подготовката на отбора е насочена основно към физическата подготовка, а след след 20-ти септември ще се играят контроли. Началото на сезона е на 22-ри откомври. “
“Надяваме са до тогава да постигнем максимума като подготовка и да успеем да продължим силното си представяне”, каза още Ганчев. По думите му “за волейболистите са положени максимални грижи като от страна на Община Севлиево. Сега е наш ред да покажем ниво и вярвам, че севлиевци ще се гордеят с нас”, допълни треньорът.

Сподели: