В „Медицински център-1-Севлиево“ извършват тест за антитела след COVID-19

Тест за количеството антитела след COVID-19 вече се извършва в „Медицински център-1-Севлиево“.

Клиничната лаборатория към здравното заведение беше първата в града, която в началото на ковид пандемията  въведе бързите кръвни тестове за качествено определяне на IgM/IgG антитела срещу коронавируса. От началото на тази седмица вече се измерва и количеството антитела след прекарана вирусна инфекция. Тестът е с висока чувствителност и специфичност.

Изследването на IgM/IgG антитела е полезно при определянето на скорошна или предишна експозиция на вируса, проследяващ състоянието на заболяването след инфекция с него. IgM антителата се образуват средно 7-10 дни след инфектиране с вируса, докато за образуването на IgG  антителата са необходими най-малко 3 седмици.

         Тестът се препоръчва при всеки, който иска да провери дали е имал среща с вируса:

  • Следене на дългосрочния имунитет към вируса;
  • Изследване на служители, които желаят да се завърнат на работа по безопасен начин след отпуск или работа от дома;
  • За изследване след вероятен предишен контакт с болен от COVID-19;
  • След пътуване в чужбина;
  • След преболедуване от вирусно заболяване с подобни на COVID-19 симптоми, чиито причинител не е доказан.С количествения тест за антитела „Медицински център-1-Севлиево“ разшири още повече обхвата си от изследвания, които подпомагат различни етапи от диагностиката и проследяването на COVID-19 вирусната инфекция. В специализиран кабинет в Центъра се извършват още бързи антигенни тестове и се вземат проби за PCR-тест, които се изследват в лицензирана столична лаборатория.

С количествения тест за антитела „Медицински център-1-Севлиево“ разшири още повече обхвата си от изследвания, които подпомагат различни етапи от диагностиката и проследяването на COVID-19 вирусната инфекция. В специализиран кабинет в Центъра се извършват още бързи антигенни тестове и се вземат проби за PCR-тест, които се изследват в лицензирана столична лаборатория.

Още по темата:

Сподели: