Габровският куклен театър ни гостува с „Принцесата и граховото зърно“

Спектакълът „Принцесата и граховото зърно“ представя Държавен куклен театър – Габрово, на 5 юни 2021 г. от 11 ч. в салона на НЧ „Развитие-1870”. Постановката е по едноименната класическа приказка на Ханс Кристиан Андерсен. Драматизацията и постановката са дело на Теменужка Коларова, сценография – Диана Узунова, музика – Георги Гарчев. С участието на Янна Генчева и Атанас Филипов.
„Принцесата и граховото зърно“ е емблематичен за Габровския куклен театър, покорил хиляди зрители в своите турнета. Игран е за малки и големи на открито с рекорден брой вярна публика. Обичаната Андерсенова приказка е изпълнена с много съвети, много въпроси, с една принцеса и един принц, едно грахово зърно и една истинска … любов! Динамично-забавните моменти в кралството, предизвикани от Краля и Кралицата така обичащи своя син са изпълнени с всичко това, предадено чрез магията на единството от кукла и актьор, под звуците на красива музика, много смях и танци.
Спектакълът потапя малки и големи в магията на красотата, щастието и театралния разкош. Постановката е подходяща за деца над 3 години.
Закупуване на билети на цена – 5 лв., в деня на представлението, в НЧ „Развитие-1870”. Заповядайте!

Сподели: