ГЕРБ регистрира д-р Иван Иванов за кандидат за кмет на Община Севлиево

ГЕРБ Севлиево се явява с пълна листа с 29 кандидати за общински съветници и 20 кандидати за кметове на кметства
“Да си стопанин на град като Севлиево е огромно предизвикателство и не само защото нашият град се развива изключително динамично, а и защото си има свой специфичен характер, формиран векове назад, с което всеки градоначалник трябва да се съобразява. Отговорността е огромна – както към миналото, така и към бъдещето, което изисква прагматичност в настоящето. През изминалите години решихме голяма част от нерешимите проблеми на общината и сме положили здрава основа за стратегическите цели на нашия град”, каза д-р Иван Иванов.
С регистрацията днес официално приключва третият мандат на д-р Иванов и той излиза в отпуск до изборите.
Равносметката е отдавна направена – общината все по-рядко страда от режим на водата, опази и превърна болницата си в конкурентна на областните и университетските, за нас говорят като за “икономическото бижу” на България с нулева безработица и средна работна заплата във високия сегмент, над 1200 компании развиват дейността си на територията на общината, като броят им се увеличава. Процъфтява частната инициатива, благодарение на административните мерки, които въведохме и днес севлиевци живеят по-спокойно, в сравнение с времето от преди 12 години. Направено е много по отношение на екологията, зелените пространства, инфраструктурата и енергийната ефективност.
“Радостен съм, че сме сред малкото общини, които устояха на серията кризи (здравната, политическа и икономическа), без да вдигаме местните данъци и без подкрепа от държавата, за да се превърнем днес в център на финансова стабилност, където жителите и предприемачите могат спокойно да планират живота и дейността си. Голяма част от проблемите са зад гърба ни, беше много трудно, но успяхме да застанем рамо до рамо с институциите и инвеститорите, да се вслушаме в препоръките на хората и заедно да започнем да сбъдваме малките цели по пътя към голямата мечта – Севлиево да е съвременен град, в който да говорим не за препитанието, а за индекса на щастието”.
През трите мандата на д-р Иванов бяха ремонтирани всички училища и детски градини, голяма част от жилищните и обществените сгради в града постигнаха енергийна ефективност или независимост. Бяха изградени многобройни спортни и детски площадки в кварталите и селата, беше облагородена градската среда, парковете заприличаха на тези в най-модерните европейски градове, предстои да бъдат завършени новата велоалея, амфитеатралната сцена пред Дома на културата, няколко спортни площадки и др. инфраструктурни обекти. Заради серия целенасочени мерки в годините, спортът достигна своеобразен пик и Севлиево е след малкото общини, които подпомага изцяло клубовете си и школите по изкуствата, а в училищата и детските градини има добри условия за всички.
Общината подпомага дейността на болницата, грижи се за възрастните си хора, за тези в неравностойно положение – чрез десетки програми и специализирани услуги. А пъстрата палитра от културни събития стимулира туризма и дребния бизнес, привличайки всеки месец хиляди посетители.
“Целта ни да станем притегателен център за младите семейства се реализира година след година, което води в Севлиево и все по-добри специалисти за бизнеса и институциите. Това е важно, защото сме по средата на битката срещу демографския срив и създаването на ново поколение българи със стабилна ценностна система”, допълни кметът.
Не случайно през неговия мандат бяха изградени десетки паметници, които разказват славната история на севлиевския край, а героичните моменти оживяват в разнообразни възстановки. Почитта към героите е тънката червена нишка в живота на севлиевци, които независимо от различията си, се събират заедно на всяка бележита дата на легендарния площад “Свобода”, а “Хоталич” вече е емблема на не едно събитие от национално значение.
ГЕРБ-Севлиево влиза в изборната надпревара с пълна кандидатска листа от 29 общински съветници и кандидати за кметове на 20 населени места – доказани експерти в своите професионални сфери, разпознаваеми и с висок обществен авторитет.
Повече от половината кандидати за общински съветници са хора от гражданската квота. Сред тях има инженери и икономисти, педагози, лекари и обществено значими личности – хора с опит и нови лица. Средната възраст на листата е 40 г., а най-младият кандидат е на 25 години.
Водач на листата е кметът д-р Иван Иванов, следван от д-р Младен Пенчев, д-р Явор Памукчиев, Атанас Атанасов и председателят на Общинския съвет Здравка Лалева. На следващите позиции са: Трифон Трифонов, д-р Христо Ботев, юристът Недко Георгиев, Томчо Бешев, д-р Сюзън Садъкова, инж. Павлин Ганчев, Делян Игнатов, Йордан Йорданов и Пламен Пенев, Мирена Станчева, Кристияна Славова, Веселин Василев, Ралица Христова, Димитър Косев, Ивелина Георгиева, Метин Мехмедов, Стефан Ганчев, Деница Николова, Лъчезар Манолов, Преслава Събева, Валентин Василев, Иван Колев, Цветан Стоянов и Момчил Стойчев.
Кандидатите за кметова на населени места са: Валентин Василев (Агатово), Недьо Маринов (Батошево), Тончо Тончев (Бериево), Иван Иванов (Богатово), Денчо Денчев (Буря), Ценка Петрова (Горна Росица), Момчил Стойчев (Градница), Иван Дончев (Дамяново), Тихомир Ганев ( Добромирка), Добри Димитров (Душево), Момчил Спиров (Кормянско), Любомир Василев (Крамолин), Ивайло Кочев (Крушево), Цветан Власеев (Кръвеник), Ивелина Минкова (Ловнидол), Цанко Маринов (Малки Вършец), Венцислав Русев (Стоките), Цонко Цонков (Столът), Йовко Косев (Хирево), Байкал Тодоров (Шумата).

Още по темата:

Сподели: