Два севлиевски спортни клуба получават допълнителна субсидия за международни състезания

Общинският съвет в Севлиево взе решение на вчерашното си заседание да предостави целева финансова сума на севлиевски клубове.
Първата сума е в размер на 1500 лв. за Спортния клуб за хора с увреждания (СКХУ) „Алфа“, който и тази година ще организира традиционния международен турнир по петанк. Втората сума е в размер на 500 лв. за участие в Балканско първенство по джудо на юноши младша възраст от Спортния клуб по самбо и джудо „Раковски”.
СКХУ “АЛФА” – Севлиево е създаден през 2008 г. като единствен клуб в централна България за хора с увреждания. Клубът членува в Българска параолимпийска федерация и Българска федерация по петанк. През годините има много успехи в тенис на маса, бадминтон, петанк и дартс, включително и на международни състезания. От 2021 г. СКХУ „Алфа“ организира есенен международен турнир по петанк, като при първото си участие завоюва второ място след Италия. През 2022 г. турнирът ще се проведе от 23-26 септември. Поканени са отбори от Италия, Северна Македония, Турция, Сърбия и Украйна. Община Севлиево отново ще бъде домакин на събитието, а отборите ще се състезават за купата на кмета.
Историята на Спортен клуб по самбо и джудо стартира през 1973 г. Клубът разполага със собствена тренировъчна зала. Основател и първи негов треньор е заслужилият майстор на спорта Досьо Досев. Клубът се гордее с общо 1043 медала, от които 378 златни, 300 сребърни и 365 бронзови. СК по самбо и джудо е печелил първо място в 17 международни турнира и второ място − в 25. Възрастовите групи са юноши, младежи и девойки до 23 г.

Сподели: