Демонстрация за възпитаниците на детските градини в Севлиево проведоха спортен клуб „Млад огнеборец“ и РСПБЗН – Севлиево

В сградата на Районна служба „Противопожарна безопасност и защита на населението“ спортен клуб „Млад огнеборец“ проведе демонстрация на противопожарната техника и занимателни игри с деца от детските градини в града.
Събитието откри началникът на РСПБЗН гл. инспектор Христо Банков, който поздрави децата и техните възпитатели с добре дошли. Той изнесе кратка беседа за опасностите при възникване на пожари и други бедствия, като обърна специално внимание на видовете екипировка според възникналия пожар и на средствата за борба с огнената стихия.
Професионалните огнеборци демонстрираха техники за катерене на сграда с помощта на стълба – както от един огнеборец, така също и в екип. Последва демонстрация за спускане на огнеборец самостоятелно с въже и спускане с помощта на двама колеги. Най-голям интерес за децата беше гасенето на пожар с помощта на прахови пожарогасители и последвалите мощни водни струи от специализираните автомобили. След всяка демонстрация децата мощно аплодираха професионалните огнеборци.
Събитието продължи със занимателни игри в четири сектора – хвърляне на обръч в цел, преминаване на препятствие и пълнене на „цистерна“ с помощта на кофички и с пожарогасителна помпа с накрайник.
За финал децата бяха наградени с подаръци, осигурени от РСПБЗН и Община Севлиево. Желанието на спортен клуб „Млад огнеборец“ е събитието да бъде традиция в бъдеще, а демонстрации и беседи да се провеждат и с ученици от всички възрастови групи.
Събитието се проведе ден преди професионалния празник на пожарникарите – 14 септември.
Да им честитим празника с благодарност и пожелания за безаварийни дежурства. Нека винаги успяват да опазят живота на хората!

Още по темата:

Сподели: