Довеждащия водопровод, изборите и ковид – обстановката обсъдиха областният управител и кметът д-р Иван Иванов

Областният управител Борислав Бончев и кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов разговаряха по актуални въпроси, свързани с предстоящите избори, ковид – обстановката и хода на изпълнение на ваксинационната кампания, както и реализирането на текущи проекти. Областният управител отново подчерта, че за него е важно да се запознае с гледната точка на всеки един от участниците в организацията на изборния процес  – затова провежда поредица от срещи, основната цел на които е ако се откроят допуснати пропуски в организацията от проведените предходни избори – те да бъдат поправени. При относително спокойна обстановка са преминали изборите на 4 април, според д-р Иван Иванов, а ако е имало някакви проблемни моменти, то те са били отстранявани в хода на работата – коментира още кметът на Община Севлиево. Той информира за проведените вчера консултации за състава на СИК, по време на които е апелирал за отговорно поведение на членовете в тях.

Освен дейностите, свързани с предстоящите избори, областният управител и кметът обсъдиха възможността да се направи организация по малките населени места в Община Севлиево и със съдействието на кметовете и кметските наместници да се разяснява на местните за възможността да се ваксинират при желание. „Това е една възможност да се върнем към нормалния начин на живот“ – коментира Бончев, който сподели за добрия пример на община Габрово и създадената организация с помощта на мобилни екипи, които да ваксинират желаещи по селата.

В рамките на проведената среща областният управител се запозна и с изпълнението на проекта за реконструкция на довеждащия водопровод до ПСПВ „Стоките“ и източния водопроводен клон за питейна вода. В тази връзка Бончев апелира за стриктно спазване на графика на заложените дейности, особено когато те са свързани със спиране на водоподаването към абонати за продължителен период от време.

Още по темата:

Сподели: