До обед севлиевци гласуват най-вяло в региона

trud.bg

Изборният ден в Област Габрово започна в 07:00 часа. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите – информираха от ОД на МВР в Габрово.

Всички избирателни секции в изборен район 07 – Габровски са открити навреме, информираха и от Районната избирателна кимисия.

104 450 граждани на област Габрово, включени в избирателните списъци, ще могат да упражнят правото си на глас утре. Спрямо списъците през април, избирателите в областта са намалели с 633. Само за сравнение – през цялата минала година в областта са родени живи 602 деца.

Нормално протичат изборите във всички 236 избирателни секции, включително десетте в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги. Две секции има в Севлиево –  в Държавната психиатрична болница и в общинската болниця МБАЛ „Д-р Стойчо Христов”ЕООД. Общо пет подвижни избирателни кутии обслужват хората със затруднения в придвижването и поставените под карантина, като две от подвижните секции – по една в Севлиево и в Габрово, обслужват поставените под карантина.  Другите три – две в община Севлиево и една в Габрово, са за възрастни и трудноподвижни.

Почти 10 на сто от избирателите бяха отишли до урните в Габровски избирателен район до 11 часа. В Севлиево до този момент бяха гласували по-малко – 8 на сто. Най-висока – 12 на сто, е била избирателната активност в Дряново.

Още по темата:

Сподели: