Затвор за севлиевец, снабдил се с материали и съоръжения за производство на наркотици

Окръжен съд – Габрово осъди мъж от Севлиево на лишаване от свобода и глоба за метамфетамин и държане на прекурсори, материали и съоръжения за производство на наркотични вещества, намерени на 18 юли 2015 г., в жилището му на ул. „Видима“ в Габрово, Р.Й. държал 5,53 грама метамфетамин, на стойност 138,25 лева, за което съдът му наложи наказание от 1 година и 4 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 2 000 лева.

В съучастие с жена от Габрово (осъдена по-рано), държал прекурсори, материали и съоръжения за производство на наркотични вещества. За това престъпление съдът наложи на Р.Й. наказание от 3 години и 4 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 20 000 лева.

За извършените две престъпления му бе определено общо наказание от 3 години и 4 месеца лишаване от свобода, към което се присъединява и наказанието глоба в размер на 20 000 лева.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок.

Подсъдимият заяви, че се признава за виновен по всички факти и обстоятелства посочени в обвинителния акт и изрази съгласие да не се събират доказателства по тях. При разглеждане на делото по този ред, съдът редуцира първоначално определените наказания, съответно 2 години лишаване от свобода за първото престъпление и 5 години лишаване от свобода – за второто, с 1/3.

Сподели: