Затягат ковид мерките в Севлиево

Pixabay.com
С оглед увеличаващата се заболеваемост сред населението, Общинският кризисен щаб заседава вчера и в отговор на издадените заповеди, взе решение да се преустанови дейността на пенсионерските клубове на територията на общината до края на февруари 2022 г.
По отношение на образователния процес – Областният кризисен щаб реши големите ученици от V до XII клас ще преминат на ротационен принцип на обучение след приключване на междусрочната ваканция. Мярката влиза в сила от 7 февруари, понеделник и ще важи 2 седмици – до 18 февруари, включително. Малките ученици от I до IV клас ще учат присъствено, като продължава и тестването на обучаващите се в клас.
Областният кризисен щаб разпореди още търговските обекти да продължават своята дейност както досега – персоналът се ваксинира или тества и предоставя валидни сертификати, като в същото време има ангажимента да изисква същите от своите клиенти. Капацитетът на заетост остава до 50 на сто.
Общински инспекторат и другите правоимащи контролни органи за прилагане на въведените противоепидемични мерки ще продължат да осъществяват контролна дейност, съобразно правомощията си.
Общинският кризисен щаб призовава гражданите да спазват дистанция, да използват лични предпазни средства, да прилагат всички противоепидемични мерки, да бъдат отговорни към своето здраве и здравето на околните!

 

Още по темата:

Сподели: