ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ „СЕМЕ БЪЛГАРСКО“?

На 15 и 16 май севлиевци и гостите на града ще живеят под знака на един от най-българските фестивали – „Семе българско“. Специално за своето седмо издание организаторите са подготвили изключително пъстра и наситена със събития програма, която ще премине под мотото „Предай нататък“.

Фестивалните дни ще ви срещнат с майстори на народни художествени занаяти от близо и далеч, ще ви потопят в тайните на българската шевица, ще ви научат да правите характерни български кукли, да работите с глина, да шиете и разчитате древни тайни, закодирани във вещи от бита на старите българи.

Богатата фолклорна програма, която съпътства фестивала, обещава добро настроение, ритми, багри, песни и танци, събрали в себе си усещането за България – такава, каквато я носим в сърцата си.

Наши гости ще бъдат оркестър „Шевица“, Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“, певицата Емилия, ансамбъл „Развитие“, ДФА „Габровче“ и повече от 400 участници от самодейни фолклорни състави от Северна България.

Родолюбивият фотограф Асен Великов ще подхрани с ярки и затрогващи кадри родовата ни памет.

Заедно ще пътешестваме във времето, ще обходим България надлъж и нашир, ще изпратим в небето добрите си послания, докато здраво сме стъпили на родната си земя – там където кълнят семената на хляба ни.

Всичко това и още много изненади – само на 15 и 16 май, в парк „Казармите“, Севлиево!

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Сподели: